Groep 1-2

In groep 1 en 2 leren kleuters veel van samen spelen en ontdekken. Wij hebben bij De Watersnip onze klaslokalen en speelhoeken met zorg ingericht. De kinderen spelen graag in de hoeken. De dag begint voor uw kind in groep 1-2 met de kring, waarin de klas samen met de leerkracht ook de dag doorneemt. Soms begint uw kind met gym of met muziek. Op woensdag- en vrijdagochtend mag u als ouder het eerste kwartier in de klas blijven.

Spelen en werken

Na de kring beginnen de speel-werklessen, waarin uw kind een werkje doet of lekker gaat spelen, gevolgd door buiten spelen. De speel-werklessen beginnen met een instructie. Op het planbord heeft uw kind de les ervoor al ingevuld wat hij gaat doen, en hij kan dus gelijk aan de slag.

Lekker naar buiten

Om 12 uur gaan de kinderen eten. Na de lunch beginnen alle kleuters met buiten spelen. Eén leerkracht blijft binnen om enkele kinderen individueel les te geven. De dag eindigt weer met een speel-werkles.

Engels vanaf groep 1

Uw kind krijgt in groep 1 al Engels. Wij gebruiken hiervoor de methode Groove.me. Binnen deze methode leert uw kind Engelse liedjes, die als het ware als kapstok worden gebruikt voor het leren van Engelse woordjes.

Extra ondersteuning

De leerlingen uit groep 1/2 worden regelmatig opgehaald door juf Kelly om, in kleine groepjes, activiteiten buiten de groep te doen. Ook hebben wij tutoren beschikbaar die taalondersteuning bieden aan leerlingen die hier baat bij hebben.

Snel naar