Actieve school

De Watersnip is een actieve school. We doen mee met het Zoetermeerse Kunstmenu, maar bieden veelal ook een tweede uitstapje aan. Onze kinderen doen ook mee met leuke sporttoernooien.

Talentgericht onderwijs

Onze school heeft een kunst- en cultuurprofiel en bevordert de talentontwikkeling bij kinderen. Elke vrijdag bieden wij een creatief aanbod, met lessen toneel, tekenen, schilderen, dans en kunst. Alle kinderen krijgen muziekles uit de methode Eigen-wijs Digitaal.

Schooltuinen

Door veel buiten te zijn leert uw kind zijn of haar blik te verruimen. Daarom doen wij mee aan het schooltuinprogramma. Groep 5 gaat van de zomervakantie tot aan de herfstvakantie naar de schooltuin. In deze periode maken zij kennis met de kringloop van planten. Ook leren zij wat ze kunnen doen met de verschillende groentes die zij later in het jaar gaan telen en het belang van insecten in de kringloop.

Vanaf de voorjaarsvakantie gaat groep 5 opnieuw iedere week naar de schooltuin. Alle kinderen krijgen dan hun eigen stukje grond, waarin zij verschillende groentes gaan verbouwen. Het is de bedoeling dat zij hun tuintje netjes houden, door het wieden van onkruid en goed verzorgen van de planten. Hiermee leren de kinderen zorg te dragen voor de planten en dieren. Wanneer het eten, waar zij de afgelopen weken voor hebben gezorgd volgroeid is, mogen zij het mee naar huis nemen om hun eigen verbouwde groenten te proeven.

Bibliotheek op school

Sinds 2015 zijn wij de trotse bezitter van 'Bieb op School', een samenwerking tussen de school en de openbare bibliotheek Zoetermeer. We maken gebruik van hetzelfde systeem en Pauline, een medewerker van de hoofdbibliotheek regelmatig bij ons aanwezig om nieuwe boeken toe te voegen, uitleg te geven, mee te helpen, boeken om te labelen, boeken af te schrijven etc.Boeken lenen voor in de klas
Met de leerkracht kunnen alle leerlingen vanaf groep 3 om de week hun boeken in de klas ruilen. Ze mogen maximaal 2 boeken in de klas hebben.
Bredeschoolactiviteiten

Elke dinsdag en donderdag zijn er bredeschoolactiviteiten die gericht zijn op talentontwikkeling. Lasergame, heelal, muziek, er wordt van alles aangeboden om uw kind zijn talenten te laten ontdekken en ontwikkelen.

Snel naar