Actieve school

De Watersnip is een actieve school. We doen mee met het Zoetermeerse Kunstmenu, maar bieden veelal ook een tweede uitstapje aan. Onze kinderen doen ook mee met Wandelen voor Water en leuke sporttoernooien.

Talentgericht onderwijs

Onze school heeft een kunst- en cultuurprofiel en bevordert de talentontwikkeling bij kinderen. Elke vrijdag bieden wij een creatief aanbod, met lessen toneel, tekenen, schilderen, dans en kunst. Alle kinderen krijgen muziekles van onze vakleerkracht muziek.

De Boerderijschool

Door veel buiten te zijn leert uw kind zijn blik te verruimen. Daarom doen wij mee aan De Boerderijschool. De groepen gaan vier tot zes lessen naar de boer en krijgen daar leerzame informatie over koeien, melk, voeding, mest, etc. En met de laarzen aan helpen ze een ochtend mee op de boerderij .

Daarnaast vinden wij het belangrijk om minstens eens per maand een les buiten te geven. Dat kan een tekenles op het schoolplein zijn, maar bijvoorbeeld ook op pad gaan om jonge dieren te zoeken.

Bibliotheek op school

Sinds 2015 zijn wij de trotse bezitter van 'Bieb op School', een samenwerking tussen de school en de openbare bibliotheek Zoetermeer. We maken gebruik van hetzelfde systeem en Karin, een medewerker van de hoofdbibliotheek is elke week bij ons aanwezig om nieuwe boeken toe te voegen, uitleg te geven, mee te helpen, boeken om te labelen, boeken af te schrijven etc.

Boeken lenen voor thuis
De schoolbieb is elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag een half uur na schooltijd geopend. Enthousiaste ouders zorgen dan dat de kinderen hun boeken voor thuis in kunnen leveren en weer nieuwe boeken kunnen meenemen. Elk kind mag maximaal twee boeken vier weken lang thuis lezen. Hier zijn voor de kinderen geen kosten aan verbonden.

Boeken lenen voor in de klas
Met de leerkracht kunnen alle leerlingen vanaf groep 3 éénmaal per week hun boeken in de klas ruilen. Ze mogen maximaal 2 boeken in de klas hebben.

Thuis inloggen
Aangezien SchoolWise (waar de bibliotheek gebruik van maakt) een centraal systeem is, kunnen leerlingen ook thuis inloggen op dit systeem. Zo kan je precies zien wanneer je geleende boeken weer ingeleverd moeten worden op school EN in de centrale bibliotheek. Daarnaast kan je zoeken in de catalogus en materialen reserveren.
Om in te kunnen loggen hebben alle kinderen een brief ontvangen met daarop hun inloggegevens. 

Kom langs!

U bent van harte welkom om eens rond te snuffelen in onze eigen schoolbieb!

Bredeschoolactiviteiten

Elke dinsdag en donderdag zijn er bredeschoolactiviteiten die gericht zijn op talentontwikkeling. Djembé, gitaarles, kinderyoga, er wordt van alles aangeboden om uw kind zijn talenten te laten ontdekken en ontwikkelen.

Snel naar