actieve school 2.0

Actieve school

IKC De Watersnip is een actieve school. We doen mee met het Zoetermeerse Kunstmenu, maar bieden veelal ook een tweede uitstapje aan. Onze kinderen doen ook mee met leuke sporttoernooien.

Talentgericht onderwijs

Onze school heeft een Kunst en Cultuur-profiel en bevordert de talentontwikkeling bij kinderen. Elke vrijdag hebben wij een creatief aanbod, met lessen toneel, tekenen, schilderen, dans en kunst. Alle kinderen krijgen muziekles uit de methode Eigen-wijs Digitaal.

Schooltuinen

Door veel buiten te zijn leren kinderen hun blik te verruimen. Daarom doen wij mee aan het schooltuinprogramma. Groep 5 gaat vanaf de zomervakantie tot aan de herfstvakantie naar de schooltuin. In deze periode maken de kinderen kennis met de kringloop van planten. Ook leren zij wat ze kunnen doen met de verschillende groentes die zij later in het jaar gaan telen, en het belang van insecten in de kringloop.

Vanaf de voorjaarsvakantie gaat groep 5 opnieuw iedere week naar de schooltuin. Alle kinderen krijgen dan hun eigen stukje grond, waarin zij verschillende groentes gaan verbouwen. Het is de bedoeling dat zij hun tuintje netjes houden, door onkruid te wieden en de planten goed te verzorgen. Hiermee leren de kinderen zorg te dragen voor de planten en dieren. Wanneer de groente waarvoor zij de voorafgaande weken zo goed hebben gezorgd, volgroeid is, mogen zij die mee naar huis nemen om te proeven.

Brede-schoolactiviteiten

Elke dinsdag en donderdag zijn er brede-schoolactiviteiten die gericht zijn op talentontwikkeling. Lasergame, heelal, muziek… er wordt van alles aangeboden om het kind zijn talenten te laten ontdekken en ontwikkelen.

Bibliotheek op school

Sinds 2015 zijn wij de trotse bezitter van ‘Bieb op School’, een samenwerking tussen de school en de openbare bibliotheek Zoetermeer. We maken gebruik van hetzelfde systeem en er worden regelmatig nieuwe boeken toegevoegd.